dimecres, 12 de juny del 2013

Malva reial

Vaig  fotografiar  aquesta flor  amb el mòbil,  només  per  retenir-la...   tal com intento  a vegades,  captar  altres  realitats  amb  la càmera  de la memòria,  amb les  eines  dels  mots  o dels  dibuixos.  

Analitzar,  escoltar,  endur-m'ho  tot  i pensar-ho  poc  a poc: serà  un malva  o no serà una malva...  saber  si aquest  lloc  bonic és  igual per a tu  i per a mi:  s'hi assembla,  però  és  diferent  al mateix  temps, més  espectacular,  més  gran,  més  vistosa.   Me  l'enduc  i puc  comparar.   Però  no, un cop més no la cullo,  la flor...  tal com no puc  collir  cap dels moments  viscuts.  

Simplement me'ls  enduc  i canviaré el registre  dels meus  somnis.  Sempre  amb  vocació de realitat.  Amb necessitat  de realitat  per  acomplir-se del tot. Ara  aprendré  que  un somni  pot ser només  un somni.  Igualment  que  en tornar  al mateix  indret,  la  malva  reial,  ja no hi és,  però  jo ja l'he  aprés,  ja la retinc amb mi,  per sempre.


7 comentaris:

  1. Entre Heràclit i Parmènides, entre el riu que no és el mateix riu i el que roman inalterable, el que retens amb tu per sempre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un comentari de luxe, Helena, per viure'l intensament i retenir-ne la idea i la profunditat.

      Elimina
  2. M'agrada el comentari d'Helena.
    I quina potència d'imatge, la de la flor!

    ResponElimina
    Respostes
    1. :) un comentari d e luxe, com he dit, abans...

      Potència? la foto? o la metàfora? :DDD

      Elimina
    2. En aquest cas em referia a la foto.

      Elimina
  3. M'agrada això de retenir les coses amb la càmera de la memòria...I no les cullis no, que tothom les pugui admirar. Jo sempre deia als xiquests una frase molt bonica que no sé de qui és: " no cullis les flors i elles alegraran el teu camí" i jo hi poso com afegitó, i el dels altres...
    És el que tenen els somnis, que les coses les recordes com eren.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'ha sortit un text una mica embolicat... volia escriure en paral·lel dues coses diferents i se m'han barrejat, que també m'agradava que ho fessin, però finalment queda confós, ho sé i malgrat tot no ho vaig voler canviar.

      Elimina